strzałka

Technologia

Ubojania indyków Nie tylko dobrej jakości surowiec, ale również technologia odgrywa kluczową rolę w procesach wymaganych przy uboju indyków i jego rozbiorze na elementy. Nad całym procesem technologicznym uboju i dalej rozbioru stały nadzór pełni wyspecjalizowana grupa technologów oraz system monitoringu, który pozwala na szybkie reagowanie i bieżące eliminowanie mogących wystąpić zakłóceń, co w swej konsekwencji wyklucza dopuszczenie do sprzedaży niepełnowartościowych wyrobów.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów INDYK-ŚLĄSK zakupił najnowocześniejsze linie produkcyjne oraz wdraża te najbardziej zaawansowane technologicznie, które w niedalekiej przyszłości wyznaczać będą nowe standardy jakości produkcji. Równocześnie szkoli pracowników i kadrę kierowniczą, by w pełni wykorzystać zakupiony sprzęt.

Największy nacisk w naszej technologii produkcji skierowany jest na schładzanie mięsa powietrzem, które odbywa się w pomieszczeniach "owiewu", gdzie w najszybszy i najlepszy sposób uzyskuje się jego odpowiednią temperaturę, która gwarantuje w dalszej części produkcji uzyskanie najwyższej jakości towaru.

Dzięki tak określonej polityce prowadzenia firmy, nasze wyroby cechuje najwyższa jakość, wysoka wartość odżywcza jak również sterylność wszystkich naszych wyrobów.